Pune punct conflictelor. Alege medierea! 0752-231-573Suna acum!

MEDIATOR Conf. Univ. Dr. Laurențiu Belușică – MEDIERE Malpraxis Medical

Interesat de problematica malpraxisului medical si de rezolvarea pe cale amiabila a disputelor din acest domeniu, am absolvit cursul de formare a mediatorilor. In ultima perioada Colegiul Medicilor se confrunta cu un numar din ce in ce mai mare de sesizari de malpraxis, iar rezolvarea lor este destul de dificilă.
Consider că atat medicii cat si pacientii trebuie sa fie deschisi la rezolvarea conflictelor pe cale amiabila, prin intermediul medierii. Conform legii exista obligatia pentru medici sa incheie asigurari de malpraxis, insa putine companii de asigurari au despagubit victimele malpraxisului. Calea des intalnita pentru solutionarea malpraxisului medical este instanta de judecata, cu procese care se intind pe o perioada lunga de timp, unde imaginea medicului este afectata.
Medierea cazurilor de malpraxis medical permite evitarea stresului indelungat si o economie majora de timp. Cu ajutorul medierii, de regula, se ajunge la o solutie in doar cateva ore. Un alt avantaj important al medierii cazurilor de malpraxis il reprezinta si confidentialitatea intregului proces.

CARIERA UNIVERSITARA SI MEDICALA

In prezent sunt seful sectiei de Chirurgie Generala din cadrul Spitalului M.A.I. "Dimitrie Gerota" din Bucuresti, precum si cadru didactic in cadrul catedrei de Chirurgie Generala a UMF "Carol Davila" din Bucuresti. Absolvent al Institutului de Medicina și Farmacie București, m-am specializat ca medic primar in chirurgie digestiva, chirurgie vasculara, laparoscopica, toracoscopica, endocrina, ginecologica si in chirurgie de urgenta. Am devenit doctor in stiinte medicale in martie 2002, cu teza "Privire critica asupra procedeelor de restabilire a fluxului biliar si pancreatic cu intestin subtire".
Am participat la numeroase conferinte care au avut ca tema principala malpraxisul, dar si relatia medic-pacient, conferentiind adesea pe acest subiect. De asemenea, consider ca un pacient informat este un pacient cooperant, iar o buna cooperare intre medic si pacient poate duce la evitarea unui proces de malpraxis.
Totodată, am contribuit in calitate de coordonator si coautor la elaborarea unei serii de manuale de chirurgie adresate studentilor la medicina de anul III si IV de studiu. Preocupat in permanenta de metode inovative de predare pentru studentii si rezidentii mei, am contribuit la fondarea televiziunii online ExploreMedicineTV.ro ce ofera medicilor in curs de formare, materiale didactice video de o calitate HD.

Testimoniale

laurentiu-belusicaVasta experinta medicala dobandita de-a lungul carierei mi-a aratat ca, de cele mai multe ori, in spatele unui conflict exista...
MEDIATOR CONF. UNIV. DR. LAURENȚIU BELUȘICĂ

Citeste mai departe...

simonamariavladica5„Prin mediere conflictele sunt privite dintr-o alta perspectiva, ceea ce duce la rezolvarea lor mai rapida...
MEDIATOR LECTOR UNIV. DR. SIMONA MARIA VLĂDICA

Citeste mai departe...

 

Contact

address

Adresa:
Str. Campului, nr. 20 E, Otopeni, Ilfov

phone

Telefon:
0752-231-573

email

Email:
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.">oAceastă adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

: