Pune punct conflictelor. Alege medierea! 0752-231-573Suna acum!

Cum sa iti convingi sotul/sotia sa accepte medierea?

Redau mai jos un articol redactat de Leah Hadley, mediator cu experiență, consilier financiar acreditat, analist financiar pentru divorț cu master în domeniul criminalisticii financiare.

 

Dupa ce a trecut prin propriul sau divort, dupa o casnicie de 10 ani, Leah Hadley si-a setat drept scop usurarea procedurii de divort, ajutand partenerii sa treaca cat mai usor si mai putin dureros prin aceasta procedura generatoare de stres.

In articolul de fata, mediator Leah Hadley spune ca una dintre provocarile initiale ale procedurii de mediere este incercarea de a-l convinge pe celalalt partener sa accepte procedura. 

Cand casatoria dintre doua persoane este pe cale de a se finaliza si amandoi aleg drumuri separate, in viata, este foarte dificil ca cei doi sa ajunga la un numitor comun si sa accepte procedura medierii. 

Leah Hadley ofera cateva sfaturi pe care le puteti folosi pentru a-l convinge pe calalalt ca medierea este cea mai buna solutie:

Fiti pregatiti – ca in orice situatie, pregatirea este imperios necesara. Desi nu trebuie sa fiti experti in mediere, este esential sa aveti suficiente cunostinte cu privire la aceasta procedura pentru a intelege mai bine ce anume va intereseaza. Documentati-va cate putin despre ce implica medierea, inainte de a initia procesul. S-ar putea sa gasiti tot ce trebuie sa stiti printr-o simpla cautare pe Google, insa daca nu sunteti convinsi de autenticitatea informatiilor gasite pe Internet, puteti contacta un specialist pentru a va informa mai amanuntit. 

Comunicati cu atentie cand cereti sotului/sotiei sa apelati la mediere 

Dupa ce aveti toate detaliile necesare despre mediere puteti sa ii comunicati sotului/sotiei despre aceasta intentie de a alege calea divortului prin mediere. Alegeti un moment in care nu va aflati in conflict aprins. Nu alegeti momentele tensionate, stiti foarte bine cand atmosfera este ceva mai linistita. Atunci este momentul oportun pentru comunicare. 

In unele cazuri, conversatia directa, fata in fata, duce direct catre conflict. Insa, daca acest lucru se aplica si in cazul vostru acest lucru nu inseamna ca nu puteti apela la mediere pentru rezolvarea situatiei voastre. Incarcati sa trimiteti un email sau un sms. Acest lucru nu numai ca ii ofera celeilalte persoane cateva minute sau chiar cateva ore de gandire asupra raspunsului lor, dar ii permite si sa faca acest lucru fix in momentul in care il considera oportun. 

In cazul in care nici una dintre aceste modalitati nu functioneaza, atunci apelati la serviciile unui mediator pentru a trimite o invitatie la mediere celeilalte parti (prin posta sau prin email). 

Impartasiti resursele – daca ati finalizat cercetarile si documentatia cu privire la mediere, impartasiti aceste informatii acumulate cu sotul/sotia. Daca aceste informatii au reusit sa va convinga pe voi ca medierea este cea mai buna optiune, atunci la randul vostru puteti sa va convingeti partenerul de acest aspect. 

Focusati-va atentia pe beneficiile pe care le ofera medierea

Medierea ofera:

Confidentialitate

Sa pui interesele tale si ale familiei pe primul loc

Un control mai mare asupra rezultatului final

Accesibilitate si multe alte lucruri benefice. 

Nu fortati problema – idiferent ce faceti, nu fortati partenerul sa accepte medierea. În mod ideal, doriți o soluționare pe cale amiabilă, iar mânia sau iritarea celeilalte părți va duce la frustrare de ambele părți.

Iata mai jos o serie de intrebari comune pe care sotul/sotia le-ar putea avea in ceea ce priveste medierea:

1.Care este costul procedurii de mediere?

Unii mediatori percep o taxă standard, în timp ce alții percep o taxa pe oră. Pentru a obține o serie de costuri, contactați câțiva mediatori și discutați cu privire la modul în care aceștia percep taxele.

2.Cum ma pregatesc pentru divortul prin mediere?

Fiind pregatit pentru mediere, nu numai ca grabesti procesul, dar, de asemenea, vei obtine rezultate favorabile pentru tine. Pentru pregatirea pentru mediere se recomanda urmatoarele lucruri:

•Enumerati-va preocuparile

•Gasiti solutii posibile pentru preocuparile dvs.

•Enumerati-va intrebarile

•Colectati documentele financiare necesare pentru luarea deciziilor

•Sa aveti proprietatea evaluata, in caz ca este necesar

•Sa aveti pix si hartie sau laptop pentru a va lua notite

•Sa va cunoasteti agenda pentru a putea palnifica urmatoarea sedinta de mediere

3.Cat dureaza finalizarea divortului prin mediere?

Sunt anumiti factori in functie de care este determinata durata procesului de mediere:

•Cat de pregatiti sunteti

•Cat de complicate sunt problemele ce trebuie abordate

•Cat de dispusi sunteti amandoi de a face compromisuri

•Profesionalismul si abilitatile mediatorului

•Disponibilitatea de a programa intalniri

Daca aveti întrebari suplimentare despre mediere sau despre cum sa abordați subiectul medierii cu soțul/sotia dvs., contactați-ne. Am fi bucuroși să discutăm despre întrebările și preocupările dvs.

Sursa: https://www.mediate.com/articles/hadley-get-your-spouse.cfm

 

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. !

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

 

Testimoniale

simonamariavladica5„Prin mediere conflictele sunt privite dintr-o alta perspectiva, ceea ce duce la rezolvarea lor mai rapida...
MEDIATOR LECTOR UNIV. DR. SIMONA MARIA VLĂDICA

Citeste mai departe...

 

Contact

address

Adresa:
Str. Campului, nr. 20 E, Otopeni, Ilfov

phone

Telefon:
0752-231-573

email

Email:
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.